Skip to content

Emily Gurdian Web Pages

 

6th Grade Religion and Social Studies

7th Grade Religion 

  

Contact Info:

egurdian@stritaharahan.com

 

Study Help Days:

I am available every afternoon from 2:45 - 3:10 for homework help. 

 


Remember:



"I am not sure what Christ shall do with my life, but I am most certain of this; He will put it to better use than all I could ever muster or produce."


- St. Polycarp of Smyrna

 

(Feast Day - February 3rd)


 

 

Announcements/Upcoming Events: 


Monday, February 22nd - Activity Session 5 Begins
                                            3:45-4:15 - Art Club with Mrs. Linss
                                            3:45-4:15 - Spanish Club with Senora Heirsch

 

Tuesday, February 23rd - 3:45 - 4:15 - NEHS

 

Wednesday, February 24th - 3:30 - 5:30 - 3rd Quarter Parent Teacher Conferences
                                               Progress Reports Issued 


Thursday, February 25th - 10:00 Mass - Grades 5-7
                                             3:45 - 4:15 - Quiz Bowl with Ms. Clewis

Friday, February 26th -  1:45 - Stations of the Cross
                                     


 

Upcoming Tests/Quizzes:


6th Grade Social Studies: Ancient India Test (Vocabulary), Tuesday 3/2
                                          Ancient India Test (Lessons 3 & 4), Friday, 3/5
6th Grade Religion: Lesson 7 Test, Thursday, 3/4
7th Grade Religion: Lent Test, Tuesday 3/2

 

Grading Scale:

A: 100-94
B: 93-86
C: 85-78
D: 77-70
U: 69 or Below 

 

Weighted Categories:

Tests/Projects/Quizzes/Classwork: 70%
Homework: 5%
Exam: 25% 

 

Calculating Grades  

Add all points earned on tests/projects together and divide by the total number of possible points. (This will give you a test average.) The Test Average is then multiplied by .7 

Ex:

Test 1: 84 points out of a possible 100 points
Test 2: 96 points out of a possible 100 points
Test 3: 18 points out of a possible 20 points
Project 1: 43 points out of a possible 50 points 


Add what the student earned 84+96+18+43 = 241
Add the total possible points 100+100+20+50 = 270

Now divide 241 ÷ 270 = 0.89259259

Now multiply by 100 to get the percentage =89.2592593 which will be rounded to 89.3

Test/project average = 89.3 x 0.7 = 62.51


Homework grades will be multiplied by .05
If there are multiple homework grades, you will compute them the same way as explained above in the test category.

Multiply the exam grade by .25.


Adding all the totals together will give you the student's report card grade.